Vilka är missionärerna?

Missionärer är medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga som lämnar hemmet i 18 månader–2 år för att tjäna andra och berätta om evangeliet.

De kommer från hela världen. De är antingen unga vuxna eller pensionerade gifta par. Men oavsett ålder är deras motivation uppriktig – de lämnar hem och familj i upp till två år för att göra det som Jesus lärde sina apostlar:

Rätt vanliga människor … i stort sett

Missionärer är vanliga människor som du och jag. Innan de åkte iväg som missionärer var de studenter, anställda, idrottsmän, bokälskare, musiker och, ja, du förstår. Efter sitt tjänande återvänder de hem för att avsluta skolan, arbeta, bilda familj och leva ett ganska normalt liv.

Två och två

Oftast när man ser missionärer så är de två stycken, vilket hjälper dem att vara i säkerhet och följa mönstret som Jesus gav för sina budbärare:

Missionärerna har en kamrat var de än går, vilket hjälper dem vara i säkerhet och fokusera på en enda sak: att hjälpa andra komma närmare Gud.

Be missionärerna besöka dig
Vi gör vårt bästa för att besvara dina frågor om andliga saker och hjälpa dig komma närmare Jesus Kristus.
Träffa missionärerna
Få en gratis Mormons bok levererad direkt till din dörr
Skicka efter ett gratisexemplar

Vanliga frågor

Det finns många frågor om ”mormonerna” eller (för att vara mer respektfull) medlemmarna i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Klicka här för att se hela listan.

Ytterligare ämnen

Att följa Jesus Kristus

Vem är Jesus Kristus? Jesus är världens Frälsare. När vi följer honom finner vi större frid och glädje i livet.

Hur man ber

Det är enklare att be än du kanske tror. Gud är där och kommer att höra och besvara dina böner.

Evangeliets principer

Evangeliets kärnprinciper är tro, omvändelse, dop, och mottagandet av den Helige Anden.

Vad är Mormons Bok?

Mormons bok är ännu ett vittne om Jesus Kristus.

Söndagens gudstjänst

Kyrkan är en tillflykt undan vardagens kaos. Gudstjänsten ger oss möjlighet att fokusera på att tillbe Gud och att älska vår nästa. Då laddar vi våra andliga batterier och det är ett perfekt sätt att hålla vårt fokus i livet på Jesus.

Hur kan du bli medlem?

Man kan lära sig om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga på flera sätt. Du kan komma till kyrkans möten, fråga dina vänner som är medlemmar vad de tror på eller träffa våra missionärer. När du har lärt dig om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga och vill bli medlem kan du välja att bli döpt.

Vad lär Bibeln?

Bibeln lär oss att genom hela världshistorien har Gud aldrig slutat älska sina barn.

Vad hände med Jesus kyrka?

När Jesus var på jorden upprättade han sin kyrka. Samma kyrka finns i dag.

Hur är det att vara med i kyrkan?

Kyrkan är inte bara en plats att tillbe Gud, den är också en plats att tjäna honom. Och ett av de bästa sätten att tjäna Gud är att ta hand om människorna omkring oss.

Att bygga starka familjer

Det är oerhört givande att fostra en familj men det kan vara svårt, speciellt i dagens värld. Lär dig hur du kan stärka din familj och behålla deras fokus på Gud.