Johannes 3:16 – så älskade Gud världen

Gud, vår Fader i himlen älskar oss oerhört mycket. Hans största gåva till mänskligheten, hans Son Jesus Kristus, återspeglar den kärleken. Johannes 3:16 i Bibeln beskriver Guds kärlek och hans plan för sina barns lycka.

Johannes 3:16

16 Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.

Gud älskar var och en av oss

Gud älskar alla med en evig kärlek. Han är våra andars far. Vi är hans barn. Han älskar var och en av oss personligen och vill att vi ska lära känna och älska honom.

Han sände sin Son Jesus Kristus

Gud visste att det här livet skulle vara fyllt av utmaningar och osäkerhet. Han visste att vi skulle komma till korta och göra misstag. Så han sände sin Son Jesus Kristus till jorden. Jesus levde ett fullkomligt, syndfritt liv. Han undervisade om sitt evangelium och visade oss det rätta sättet att leva. Han gav villigt sitt eget liv som offer för våra synder. Han är vår kärleksfulle Frälsare och Återlösare.

Vi bör tro på och följa honom

När Jesus var på jorden undervisade han om sitt evangelium. Han lärde att om vi tror på honom, omvänder oss från våra synder och döps av vatten och Ande, kommer vi inte att gå förlorade. Vi får förlåtelse. Jesus offer gör det möjligt.

Stärk din relation till Gud
Gratis bibelstudier

Vi kan bo hos Gud igen

Det här livet slutar inte efter döden – vi kommer alla att uppstå. Om vi älskar Gud, tror på honom och följer Jesus Kristus evangelium, lovar Gud att vi kan återvända och bo hos honom efter döden. Eftersom Gud älskar oss vill han att vi ska vara lyckliga nu och för evigt.