Vad är meningen med mitt liv?

Livet har syfte och mening. Gud, vår kärleksfulle Fader, vill att vi ska finna lycka och glädje. Han skapade en plan för att vi ska kunna växa, leva av tro och återvända för att bo hos honom en dag. Guds plan, som ofta kallas frälsningsplanen, ger mening och sammanhang till våra liv här på jorden genom att besvara de stora frågorna: ”Var kommer jag ifrån?” ”Varför är jag här?” och ”Vad händer när jag dör?”

Livet är en prövotid för oss

Gud sände oss till jorden för att lära och växa genom upplevelser, både behagliga och smärtsamma. Han låter oss välja mellan gott och ont och låter oss avgöra om vi ska tjäna andra eller bara fokusera på oss själva. Utmaningen är att tro på hans plan trots att vi inte har alla svar. Eftersom vi alla gör misstag sände Gud sin son Jesus Kristus så att vi kan bli renade och förlåtna. När vi tar emot Jesus och följer hans exempel blir vi mindre själviska och kan njuta av större kärlek, frid och glädje.

Lär dig om Guds frälsningsplan

Varifrån kommer jag?

Innan du föddes bodde du hos din himmelske Fader. Han kände dig, älskade dig och undervisade dig om vilka val som skulle leda till varaktig lycka. Den här perioden kallas den förjordiska tillvaron, föruttillvaron.

Gud lade fram sin plan för oss

Gud ville att vi skulle komma till jorden för att få en fysisk kropp. Här ställs vi inför utmaningar och situationer som hjälper oss lära och växa så att vi kan bli mer som han.

Jesus utvaldes till vår Frälsare

Gud visste att vi skulle göra misstag, så han valde Jesus Kristus till att komma till jorden och lida för våra synder. Jesu offer gör att vi kan bli förlåtna och renade från våra synder så att vi kan bo hos Gud igen en dag.

Vad är meningen med mitt liv?

Vi minns inte att vi bodde hos Gud innan vi kom till jorden. Därför måste vi lära oss ha tro och välja mellan rätt och fel. Livet är inte lätt, men svåra tider hjälper oss att uppskatta glädje och frid.

Jesu offer

Jesus led och dog för våra synder. Men hans offer tog inte ifrån oss vårt ansvar. Vi måste välja att ta emot Jesus genom att omvända oss när vi gör misstag, döpas och hålla hans bud.

Vart kommer vi efter att vi dör?

När vi dör skiljs vår ande och vår kropp åt. Vår ande går till andevärlden. Det är en vilsam, glädjerik plats för dem som har gjort bra val och ett helvetestillstånd för dem som har gjort dåliga val.

Andevärlden

Andevärlden är varken en slutgiltig destination eller dom. Eftersom Gud är så kärleksfull och rättvis är det faktiskt så att de som aldrig kände till Jesus i jordelivet blir undervisade om hans evangelium och får möjlighet att ta emot honom.

Vi kommer alla att leva igen

Jesus övervann döden så att vi alla kan leva igen. Det här kallas uppståndelsen. När vi uppstår förenas våra andar och våra kroppar igen. Våra kroppar kommer att vara fullkomliga och dör aldrig igen.

Yttersta domen

Jesus kommer att döma oss i enlighet med våra handlingar och våra hjärtans önskningar. Han kommer att vara så barmhärtig han kan. Eftersom våra handlingar och önskningar skiljer sig åt, omfattar himlen olika riken eller härlighetsgrader.

Det celestiala riket

Vår himmelske Fader och Jesus bor i det celestiala riket. Om man lever efter Jesu lärdomar och renas från synden genom hans offer, kommer man dit. Man bor i Guds närvaro och får uppleva varaktig lycka.

Det terrestriala riket

Människor som vägrar ta emot Jesu Kristi evangelium men som i övrigt lever hedervärda liv får en plats i det terrestriala riket.

Det telestiala riket

De som fortsätter synda och inte omvänder sig, får en plats i det telestiala riket.

Upptäck Guds syfte med ditt liv
Träffa missionärerna

Jesus är vägen till varaktig lycka och frälsning

Bibeln lär: ”Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv” (Johannes 3:16). Gud sände Jesus för att frälsa oss från våra synder. Jesus lärdomar vägleder våra liv och leder oss till varaktig lycka. Hans offer gör det möjligt för oss att finna mening med livet och växa till vår fulla potential. Du kan börja gå den vägen i dag.

Mormons bok undervisar om livets mening

Liksom Bibeln innehåller Mormons bok instruktioner från Gud till sina barn. Gud vill att vi ska lyckas i livet och finna lycka. Människorna i Mormons bok gick igenom många utmaningar och behövde övervinna dem genom tro. Vi kan lära oss mer om meningen med livet utifrån deras upplevelser och lärdomar.

Lär dig mer om meningen med livet i skrifterna
Träffa missionärerna

Se fler berättelser