Vad är tempel?

Tempel är heliga platser för tillbedjan där vi kommer närmare Gud.

Templen är bokstavligt talat Herrens hus. Dit kan man gå för att avge heliga löften till Gud, känna hans Ande och undkomma de hektiska kraven i vardagslivet.

Varför har sista dagars heliga tempel?

Det har funnits tempel mycket länge. Mose hade ett tabernakel, Salomo byggde ett vackert tempel och Jesus undervisade i templet i Jerusalem. I dag har det byggts tempel över hela världen. I över 140 tempel världen över finner trofasta medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga möjligheter till stilla reflektion och till att lära sig mer om Guds plan för vår lycka. I templen kan par vigas för evigt, inte bara ”tills döden skiljer er åt”. Kyrkans medlemmar kan också utföra dop och andra förrättningar för sina nära och kära som dog utan att ta emot dessa välsignelser.

Vill du prata med oss om templet? Vi träffar dig gärna.
Träffa missionärerna

Washington D.C. Temple

Concepcion, Chile Temple

Salt Lake City, Utah Temple

Fort Lauderdale, Florida Temple

Bern, Switzerland Temple

Tijuana, Mexico Temple

Paris, France Temple

Laie, Hawaii Temple

Tucson, Arizona Temple

Accra, Ghana Temple

words and things

Templets välsignelser

Eftersom varje tempel är Herrens hus kan vi känna oss särskilt nära Gud när vi besöker dem. Den känslan kan ge hopp när vi har utmaningar och vägledning när vi behöver hjälp i livet. Det är också i templet som vi kan få de största välsignelserna som Gud har till oss, bland annat möjligheten att leva med våra familjer för evigt, även efter döden. Vi kan också hedra och tjäna våra avlidna nära och kära genom att ge dem dessa välsignelser när vi handlar å deras vägnar.

Templen skiljer sig från möteshus

Kyrkans medlemmar dyrkar Gud i möteshus runtom i världen, och besökare är alltid välkomna att delta. Ett möteshus kan vara en kyrka i ett bostadsområde eller en hyrd lokal i en byggnad mitt i stan. Oavsett är det i möteshusen som kyrkans medlemmar regelbundet samlas för söndagens gudstjänst och veckoaktiviteter.

Ta med dig familjen till kyrkan
Hitta en kyrka nära dig

Vanliga frågor

Det finns många frågor om ”mormonerna” eller (för att vara mer respektfull) medlemmarna i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Klicka här för att se hela listan.