Ni kan vara en evig familj

Familjen är en stor del av Guds plan för vår lycka. Vi föds in i en familj. Vi strävar efter att bygga starka familjerelationer. Hemmet kan vara en plats där vi känner stöd, trygghet och kärlek. Gud vill inte att familjeband ska upphöra när vi dör. Tack vare templen kan vi återförenas med familjen i nästa liv.

Tills döden skiljer er åt?

När sista dagars heliga gifter sig förstår de att äktenskapet är avsett att vara för evigt. Vigselceremonierna i templen använder orden ”för tid och all evighet”, inte ”tills döden skiljer er åt”. Men det är inte orden som gör evigt äktenskap möjligt – det är Guds kraft.

Guds kraft att foga samman

I Bibeln ger Jesus de tolv apostlarna beseglingsmakten, eller beseglingsnycklarna. Den kraften innebar att äktenskapet och många andra underbara välsignelser kunde vara för evigt. Nycklarna befäster äktenskapets band. Inget kan krossa det bandet utom otrohet till make/maka eller Gud.

När Gud återställde sin kyrka genom Joseph Smith gav han honom också beseglingsmakten. När par gifter sig i ett sista dagars heligas tempel har den som förrättar ceremonin fått tillåtelse att använda den makten.

Hur kan jag stärka min familj?
Gratis bibelstudier

Beseglingsmakten omfattar barn

Barn som föds till par som gift sig i templet beseglas automatiskt till sina föräldrar. Familjer som blir medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga senare i livet kan också besöka templet för att beseglas tillsammans.

Förfäder och släktforskning

Välsignelsen av en evig familj är inte bara för oss i dag. Hur är det med din morfars farmors mormor som aldrig beseglades till sin make och sina barn? Tack och lov anser Gud att eviga familjer är så viktiga att han gav oss ett sätt att se till att alla kan förenas med sina nära och kära för evigt.

Sista dagars heliga släktforskar och lär sig om sina förfäder och för noggranna uppteckningar om vem som har beseglats. När de hittar personer som inte har beseglats går de till templet och gör en ställföreträdande ceremoni till förmån för den förfadern. Den förfadern kan välja att ta emot beseglingen eller inte. Beseglingsmakten är som en kedja som länkar samman släkten i generationer.

Lär dig hur du kan vara tillsammans med din familj för evigt
Träffa missionärerna