Träffa missionärerna

Du har sett dem på gatan. De har knackat på din dörr. Det finns faktiskt över 65 000 heltidsmissionärer för Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga över hela världen. Men vilka är de? Och vad inspirerar dem att avsätta upp till två år till att berätta för andra om Jesus? Och viktigast av allt, vad kan de göra för att hjälpa dig?

Be missionärerna besöka dig
Vi gör vårt bästa för att besvara dina frågor om andliga saker och hjälpa dig komma närmare Jesus Kristus.
Träffa missionärerna

Vanliga frågor

Det finns många frågor om ”mormonerna” eller (för att vara mer respektfull) medlemmarna i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Klicka här för att se hela listan.

Det finns missionärer från hela världen. En man eller kvinna som uppfyller de normer som krävs är välkommen att verka som heltidsmissionär, oavsett var de bor.

Nej. Man måste inte verka som heltidsmissionär. Vi tror att en mission är en tid för lärande, tjänande och tillväxt, så den uppmuntras men det är aldrig ett krav.

Nej. Många missionärer betalar faktiskt för sin mission själva. Missionärer och deras familjer sparar ofta för missionen i åratal i förväg.

Nej. ”Äldste” är faktiskt inte ett namn utan en titel. Manliga missionärer kallas för ”äldste” och sedan deras efternamn, och kvinnliga missionärer kallas på liknande sätt för ”syster” och sedan deras efternamn. ”Äldste” och ”syster” är titlar för att visa heder och respekt.

Nej. Inspirerade ledare i kyrkan tilldelar varje missionär ett visst område där de ska verka. En del stannar kvar i sitt hemland och en del åker utomlands, men alla missionärer tjänar i vetskap om att kallelsen i slutändan kommer från Gud.

Beroende på dagen kan du hitta missionärer som bland annat besöker andra, är volontärer i samhället, undervisar om Gud, med mera. De är aldrig för upptagna för att hjälpa dig.

Att arbeta i par skyddar missionärerna. Det följer också mönstret som Jesus undervisade om: ”Och han kallade till sig de tolv och började sända ut dem två och två” (Markusevangeliet 6:7).

Det finns över 65 000 sista dagars heliga heltidsmissionärer över hela världen. Det finns troligen missionärer i ditt område.