Hitta en kyrka nära dig.
Hitta

Fira jul tillsammans

Fira glädjen i Jesu födelse med en speciell julandakt en söndag i december. Det är ett utmärkt tillfälle att känna julens frid och även ett utmärkt tillfälle att bjuda in vänner, grannar och familj att följa med dig för en timmes inspiration.

5 tips på hur du får en toppenupplevelse i kyrkan

1. Presentera dig

Kyrkans medlemmar kommer att välkomna dig till församlingen och hjälpa dig känna dig hemma. Presentera dig gärna för andra och be människor om hjälp om du har frågor. Alla kommer att vara glada att du är där!

2. Det här kan du förvänta dig

En julandakt är vanligtvis en timme lång. Den innehåller ofta sånger, böner och predikningar (så kallade ”tal”) som ges av medlemmar i församlingen. Under gudstjänsten får kyrkans medlemmar möjligheten att komma ihåg Jesus genom att ta del av sakramentet.

3. Klä dig fint

Kom gärna klädd i smakfulla kläder du tycker om. De flesta männen klär sig i kostym eller skjorta och slips och kvinnor klär sig vanligtvis i klänning eller kjol. Barnen klär oftast upp sig de med. Att klä dig fint kan hjälpa dig få en mer vördnadsfull inställning och förbereda dig för att lära dig mer om Jesus Kristus och hans lärdomar.

4. Lär dig om sakramentet (liknar nattvarden)

Varje vecka välsignas och delas bröd och vatten ut till församlingen som en symbolisk påminnelse om det offer Jesus Kristus gjorde. Men det är inte ett krav att ta del av det. Om du hellre vill avstå från sakramentet kan du skicka brickan vidare till nästa person.

5. Kontakta oss gärna

OSA krävs aldrig för en gudstjänst i kyrkan. Men om du känner dig nervös för att delta så kan du kontakta församlingen i förväg. De kan se till att du har en vän att sitta med och att du känner dig välkommen när du kommer på besök. Klicka här för att få kontaktinformation till din lokala kyrka.

Fler sätt att vara ett ljus för världen