Vad är Ett ljus för världen?

”På samma sätt ska ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Far i himlen.” – Matteus 5:16

...
En pojke hjälper en annan pojke resa sig efter att ha ramlat när han spelade fotboll, från videon Ett ljus för världen

Vad är Ett ljus för världen?

#EttLjusFörVärlden är en inbjudan att förvandla julen till en tjänandets högtid. Det är en världsomfattande rörelse för att beröra hjärtan och förändra liv genom att göra det som Jesus gjorde: ge mat till de hungriga, trösta de ensamma, besöka de sjuka och betryckta och visa vänlighet mot alla. Jesus sa: ”Ni är världens ljus” (Matteus 5:14). #EttLjusFörVärlden är det perfekta sättet att låta vårt ljus – och hans ljus – lysa klart.

Dagliga förslag på tjänande

Initiativet #EttLjusFörVärlden utmanar oss att visa kärlek till andra på samma sätt som Jesus gjorde under sin jordiska verksamhet. Under december månad ges specifika påminnelser för att hjälpa oss fokusera våra liv på att hjälpa andra under julen. För att delta kan du ladda ner en kalender som sammanfattar förslag.

Gåvo-automater

Vi använder vanligtvis en varuautomat för att köpa något till oss själva, men gåvoautomaterna för #EttLjusFörVärlden är ett sätt att ge till någon annan. Gåvoautomater gör det lätt att stödja globala välgörenhetsorganisationer som hjälper behövande med saker som kläder, glasögon, medicin, hygienartiklar, rullstolar, motionsutrustning och till och med boskapsdjur.

Under 2019 samlade gåvoautomaterna in mer än 3,9 miljoner dollar i donationer. Det har köpts nästan 63 000 kycklingar, omkring 1,6 miljoner måltider, nästan 995 000 vaccinationer, över 3 500 par skor och fler än 7 200 par glasögon. Hundra procent av bidragen går till de välgörenhetsorganisationer som representeras i gåvoautomaterna och kyrkan står för alla kreditkortsavgifter.

Vid senaste kontrollen fanns gåvoautomater på tio platser – åtta i USA och två på internationella platser.

Särskild söndagsgudstjänst

Söndagen innan julafton har vi ett särskilt sabbatsmöte som fokuserar på Jesu Kristi födelse och liv. Vänner och bekanta som inte delar vår tro är välkomna varje söndag men är särskilt inbjudna att komma och tillbe Gud med oss den dagen.

Var #EttLjusFörVärlden varje dag

Vid julen varje år gör Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga storslagna ansträngningar att sprida budskapet och missionen att vara #EttLjusFörVärlden. Men du kan göra det under hela året genom att varje dag tänka på vem du kan tjäna.

Andra sätt att vara ett ljus för världen